Αύριο ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Την Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 12:44
Οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, δίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.
Να σημειωθεί πως η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ήδη ότι τα μέλη του θα εξαντλήσουν το επιτρεπόμενο ωράριο.
Η ΕΣΕΕ τονίζει, συγκεκριμένα, τα εξής:
-Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
-Σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη έχει εκδοθεί και οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο (ενδεικτικά αναφέρονται η Αιτωλοακαρνανία από 18 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου, ο Έβρος, η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Δωδεκάνησος και μέρος του νομού Ηρακλείου από 1 - 15 Σεπτεμβρίου ή η Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί μεν τον Νοέμβριο αλλά για μικρότερο του 15νθημέρου χρονικό διάστημα, από 1 - 10 Νοεμβρίου).
-Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η απόφαση δεν έχει εκδοθεί, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Αχαΐα, ισχύει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου από τις 11.00 έως 20.00.
-Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
-Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου τζίρου.
Σχετικά Άρθρα
- Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. -
ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών -
Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι -
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums