ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Αυτοψίες στη φωτιά της Αττικής: Κάηκαν 146 κατοικίες

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 22:16

Ελέγχους και αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της Αττικής μετά τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε καθημερινή βάση από την Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους.

Σήμερα, 19 Αυγούστου 2024, ολοκληρώθηκε το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ στην Αττική, με περισσότερους από 60 μηχανικούς, που περιλάμβανε τη γενική "σάρωση" των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής και την ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα των Δήμων.

Πλέον, κατά τη δεύτερη φάση, τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ είναι σε συνεργασία με τους Δήμους και δρομολογούνται αυτοψίες σε συνέχεια αποστολής στοιχείων από τους Δήμους στη ΓΔΑΕΦΚ, αλλά και μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω εννέα Δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε κατοικίες, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες ("κόκκινες") και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες ("κίτρινες"), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91 αντίστοιχα. Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται – μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών – ως κατάλληλες για χρήση ("πράσινες") με κάποιες – ενδεχομένως – ελαφριές ζημιές.

Κατά τη δεύτερη φάση, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, όσο αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που, επίσης, πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 31 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κικίλιας: Έντονη κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ημέρες

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο - Μαρουσάκης: Έρχονται «εκρηκτικές καταστάσεις» σε κάποιες περιοχές

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Φωτιά Αττικής: Αναστέλλονται οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών για τους πυρόπληκτους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities
  • Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
  • Allstate - September 2026 Monthly Release
  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση
  • Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026
  • QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version