Κ. Μητσοτάκης για ακρίβεια: «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» - Ειδική πρόνοια για το βρεφικό γάλα
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 10:31Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα ληφθεί πρόνοια για το βρεφικό γάλα γιατί είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο υψηλές τιμές. Θα μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για να προσαρμοστούν οι τιμές», δήλωσε. Όπως είπε, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι μάς έχουν βοηθήσει και τα νέα μέτρα έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».
Τα μέτρα θα αφορούν στα πέντε βασικά καταναλωτικά προϊόντα που σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεχίζουν να πωλούνται εξωφρενικά ακριβά στη χώρα μας και συγκεκριμένα τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα είδη καθαρισμού, τις βρεφικές πάνες, τα απορρυπαντικά και το βρεφικό γάλα.
Στις 12.00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για την αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων.
Σχετικά Άρθρα
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο Λιθουανίας - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα και η ενεργειακή ασφάλεια
- Μητσοτάκης: Η διπλή αναβάθμιση επιβεβαιώνει την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής
- Μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία από την Αίγυπτο: Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα, ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
- Κ. Μητσοτάκης: Επιτάχυνση της κρατικής αρωγής και της αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης