ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αλ. Τσίπρας - Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 12:09

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή. Ως εκ τούτου, είναι στη δική σας δικαιοδοσία τι θα επακολουθήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα σακελλαροπούλου, με την τελευταία ν’ απαντά: «Ελπίζω οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

Τώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τον αρχηγό του τρίτου κόμματους που προέκυψε από τις εκλογές, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο χαρακτήρισε «απρόσμενα οδυνηρό» το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι στις νέες εκλογές, αν επαναληφθούν οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν, «θα δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία», από μία κυβέρνηση που έδειξε ήδη «ότι δεν σέβεται το κράτος δικαίου».

«Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο ηγεμόνα», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως βασικό στόχο για τη νέα αναμέτρηση «να το αποτρέψουμε».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη» για το αποτέλεσμα της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά η ήττα, έναν».

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη σημαίνει και ότι δίνω τη μάχη», πρόσθεσε, ζητώντας «συγγνώμη» από τους ανθρώπους «που πληγώσαμε». Και έδωσε την υπόσχεση ότι «θα δώσουμε μαζί και όρθιοι τη μάχη».

Πηγή φωτό: INTIME

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή

Στις 18:30 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Ανδρουλάκης

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Στις 2 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Μαρινάκης: Η εντιμότητα Τσίπρα είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο των τελευταίων ετών
  • Π. Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας άλλαξε απλά το περιτύλιγμα, δεν είδαμε κάτι διαφορετικό
  • Τσίπρας προς Στουρνάρα: Δεν υπήρξε ποτέ αντικειμενικός τεχνοκράτης Διοικητής της Τράπεζας, αλλά πολιτικό πρόσωπο – Διοικητής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version