Ακυρώθηκε η κορυφαία επίδοση στον κόσμο του Μίλτου Τεντόγλου - «Νιώθω αηδιασμένος»
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 13:48Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,40μ. στο μίτινγκ του Τορούν που έδωσε στον Έλληνα πρωταθλητή την πρώτη θέση στον κόσμο για το 2023, ακυρώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), γιατί φορούσε τα Adidas Black Panther, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους!
Μετά τον αγώνα, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, οι τεχνικοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου ζήτησαν φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και τελικά ακύρωσαν την επίδοσή του!
Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας την απόφαση άδικη. Με ανάρτησή του στο Instagram πόσταρε δύο φωτογραφίες και σύγκρινε το παπούτσι που φόρεσε στον αγώνα και δεν επιτρεπόταν, και το παπούτσι που επιτρέπεται. Ο Τεντόγλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα ίδια παπούτσια… σε άλλο χρώμα!
Ο Μίλτος Τεντόγλου ειδικότερα δήλωσε «αηδιασμένος» με την απόφαση της World Athletics και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει που ακυρώνεται η επίδοσή του στα 8.40μ. αναφέροντας, χαρακτηριστικά:
«Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης, είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και... αυτά τα καρφιά εγκρίνονται!».
Αναλυτικά, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα παπούτσια: «Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και για τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.
Θεωρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Δεν είναι μόνο άχρηστο στην πραγματικότητα αλλά κάνει τα καρφιά βαριά και δυσκολεύει το τρέξιμο. Ακυρώνουν την επίδοσή μου με 8.40 επειδή φοράω τα καρφιά της πρώτης εικόνας. Ενώ τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι δύο πρώτες εικόνες δείχνουν τα ίδια καρφιά αλλά είναι διαφορετικού χρώματος (BTW).
Ελέγξατε τα καρφιά με τα οποία είχαν σημειωθεί τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ; Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδας σας με σχετική εμπειρία στο άθλημα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και... αυτά τα καρφιά εγκρίνονται! Και παράδοξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντιντόπινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπούτσια. Ο "μαύρος πάνθηρας" είναι πολύ δυνατός».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary