Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας τους με την πρόταση δυσπιστίας»
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 20:40«Όσα κατακτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Γι'αυτό σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους τού χθες», ανέφερε ο πρωθυπουργός από το Ηράκλειο της Κρήτης, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση.
«Οι πολίτες έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και πιστεύω τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντησουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».
«Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας τους καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματός μας. Θα είναι ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί, χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία».
«Αλήθεια, πώς θα επιμέναμε εξ αρχής για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβουλή. Θα κληθούν να μιλήσουν για όσα σιωπούν. Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται ειδικό σε οφ σορ; Καλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο; Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis; Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση».
«Οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. Η παγίδα της απλής αναλογικής απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας. Κάτι που σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα και η δεύτερη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση τη νέα τετραετία η ΝΔ. Ένα ψηφοδέλτιο, της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Ν.Δ.», σημείωσε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο Λιθουανίας - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα και η ενεργειακή ασφάλεια
- Μητσοτάκης: Η διπλή αναβάθμιση επιβεβαιώνει την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής
- Μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία από την Αίγυπτο: Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα, ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. -
ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών -
Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι -
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums