ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Στην Πράγα για την άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 13:55

Στην Πράγα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), ενώ έχει και σειρά διμερών συναντήσεων με Τσέχους αξιωματούχους.

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στην Πράγα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας της Τσεχίας Μίλος Βίστριλ (Miloš Vystrčil) και Τζίτκα Σειτλοβά (Jitka Seitlová), καθώς και με τους προέδρους της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων και άμυνας και της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γερουσίας, Πάβελ Φίσερ (Pavel Fischer) και Νταβίντ Σμόλτζακ (David Smoljak).

Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα ενεργειακά ζητήματα, τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο κ. Δένδιας στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν (Miloš Zeman). Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των διμερών πολιτικών & εμπορικών σχέσεων, η συνεργασία εντός ΕΕ, υπό το φως της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων, η Αν. Μεσόγειος & το Αιγαίο.

Αναφορικά με την άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ, τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (Τρίτη, 30.08.2022) και οι σχέσεις της ΕΕ με τα κράτη της αφρικανικής ηπείρου (Τετάρτη, 31.08.2022), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των εργασιών, αύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο περιθώριο του Gymnich, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του Ούρμας Ράινσαλου (Urmas Reinsalu).

Σημειώνεται ότι η Τσεχία έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2022, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Άνοιγμα των σχολείων χωρίς υποχρεωτική μάσκα και τεστ εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Σύναντηση Δένδια - Ρούμπιο: Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
  • Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τανάγρα μετά την πτώση του Phantom - Επιστρέφει στην Αθήνα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
  • Στο Δουβλίνο ο Νίκος Δένδιας για την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ
  • Δένδιας: Η τεχνολογία καθοριστικός παράγοντας ισχύος - Ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion
  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version