Γυρισμένη στη Χιλιαδού της Εύβοιας η ταινία «Triangle of Sadness» που κέρδισε φέτος στις Κάννες τον Χρυσό Φοίνικα

Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 17:32
Γυρισμένη στη Χιλιαδού της Εύβοιας η ταινία «Triangle of Sadness» που κέρδισε φέτος στις Κάννες τον Χρυσό Φοίνικα

Η ταινία «Triangle of Sadness» του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών 2022 αλλά η βράβευση έχει και κάτι από άρωμα Ελλάδας αφού η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην υπέροχη παραλία, Χιλιαδού στην Εύβοια. 

Τον Χρυσό Φοίνικα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό. Μετά το «Τετράγωνο» -που κέρδισε το 2017- ο νέος αγαπημένος προβοκάτορας της μεγάλης οθόνης Ρούμπεν Έστλουντ πήρε ακόμα έναν Χρυσό Φοίνικα για τη σάτιρα Triangle of Sadness, η οποία πραγματοποίησε τα γυρίσματά της στην Ελλάδα πέρυσι. Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Αυγούστου.

Η ταινία όπως αναφέραμε γυρίστηκε στην Ελλάδα στη Χιλιαδού στην Εύβοια. Ο σκηνοθέτης μάλιστα Ρούμπεν Έστλουντ σε συνέντευξή του στο flix.gr μίλησε για ένα παράξενο και αστείο περιστατικό που συνάντησε στην Ελλάδα. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως αγάπησε πολύ την Ελλάδα, όπου και γύρισε την ταινία του και εδώ βρήκε ένα πολύ καλό παράδειγμα που υποστηρίζει τις θεωρίες του περί καπιταλισμού….

Συγκεκριμένα είπε πως «Στα γυρίσματα στην Ελλάδα συνάντησα την πιο αστεία μορφή διάχυσης του καπιταλισμού. Στην Χιλιαδού στην Εύβοια, όπου γυρίστηκε η ταινία, υπάρχουν σπηλιές. Μία από αυτές την νοικιάζουν στο Airbnb». 

Η ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη εμβαθύνει στον χώρο της μόδας, με το μεγαλύτερο κομμάτι της να διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές γιοτ, του οποίου ο καπετάνιος κάποια στιγμή, θέλοντας να εκδικηθεί τους κακομαθημένους επιβάτες του, θα τους σερβίρει ένα υπερβολικά πλούσιο γεύμα, στη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, σε μια γαστρονομικά εφιαλτική μεταφορά για το τέλος του Δυτικού πολιτισμού. Κι από εκεί, οι επιβάτες του πλοίου θα βρεθούν ναυαγοί σε ένα έρημο νησί με την ιεραρχία της δύναμης να αλλάζει ριζικά και μια μεσήλικη Φιλιππινέζα καμαριέρα να έχει το πρόσταγμα στον αγώνα της ομάδας για επιβίωση.

Στην ταινία παίζουν οι Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean, Zlatko Buric, Oliver Ford Davies, Iris Berben, Sunnyi Melles, Alex Schulman, κ.ά.

Λίγα λόγια για την υπέροχη παραλία της Εύβοιας

Χιλιαδού, Εύβοια

Η Χιλιαδού είναι μια μεγάλου μήκους παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους στην κεντρική Εύβοια και κρυστάλλινα, βαθιά νερά στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο και συνδέεται με τους πρόποδες του όρους Δίρφη. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους.

Πηγή: travelstyle.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok