ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την Ουκρανία

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 11:40

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Αμέσως μετά ξεκίνησε έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, με θέμα αποκλειστικά το ενεργειακό ζήτημα. Εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τις επόμενες ώρες θα βρεθεί στο Παρίσι, ενώ το απόγευμα η Ε.Ε. θα ανακοινώσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει στη Ρωσία για την Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Δημοσκόπηση Alco: Στις 9,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Κινήσεις σαν της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν δεκτές

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς
  • Μέση Ανατολή: Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
  • Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 7 το απόγευμα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού
  • Ρωσία: Και η Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης
  • Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου
  • Piraeus Port Authority (PPA S.A.) Main Sponsor of Ferry Shipping Summit 2026
  • ΕΑΕΕ: «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» - Επαγγελματική Ευθύνη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
  • Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version