ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ο αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 15:09

Τον  επέλεξε, την Πέμπτη, το ΚΥΣΕΑ για Νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στη θέση του αποστρατευθέντος αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος. 

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός

Ο αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, του Χρήστου, γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του ανθυποπυραγού.

Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης, ενώ το 2020 προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς αξιωματικού κατ’ επιλογήν, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κατέρρευσε η οροφή του κλειστού γηπέδου ΔΑΪΣ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι - Εκκενώνονται πολυκατοικίες

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύθηκαν ο Α/ΓΕΑ και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
  • ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο αντιστράτηγος Κολοκούρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
  • Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
  • Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
  • Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version