Με 14 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εμπλουτίζεται ο ψηφιακός «χάρτης» του Δήμου Αθηναίων

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 12:21
Με 14 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εμπλουτίζεται ο ψηφιακός «χάρτης» του Δήμου Αθηναίων

Στις συνολικά 118 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων μετά την προσθήκη 14 νέων, που από σήμερα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών του.

Η εγγραφή στο Μητρώο Αρρένων, η αίτηση διαγραφής ή το πιστοποιητικό μετεγγραφής που -ενδεικτικά- ανήκουν στις υπηρεσίες «υψηλής ζήτησης», θα παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους Αθηναίους να εξυπηρετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας οποιουδήποτε είδους ταλαιπωρία.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αποτελεί, από την έναρξη της πανδημίας, μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, που στόχο έχει την αποφυγή του συνωστισμού στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, αλλά και την ουσιαστική διευκόλυνση των δημοτών και επαγγελματιών της πόλης στην καθημερινότητά τους.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών (https://eservices.cityofathens.gr) που αναπτύχθηκε και αναβαθμίζεται συνεχώς από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων) δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και έγγραφα, με λίγα κλικ από το σπίτι τους. Αιτήματα που στο παρελθόν χρειάζονταν μέρες ή ακόμη και εβδομάδες προκειμένου να διεκπεραιωθούν, σήμερα ολοκληρώνονται ταχύτατα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η ανταπόκριση είναι ήδη πολύ μεγάλη και σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε διάστημα 20 μηνών, συνολικά 130.000 δημότες και επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα. Την ίδια περίοδο έχουν διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά για τις 104 ψηφιακές υπηρεσίες, περισσότερες από 128.000 αιτήσεις.

«Το στοίχημα για τον μετασχηματισμό της Αθήνας σε μια «έξυπνη» πόλη κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Με τις 14 νέες υπηρεσίες, ο ψηφιακός «χάρτης» των υπηρεσιών που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων διευρύνεται, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε Αθηναίο δημότη ή επαγγελματία να εξυπηρετείται στον καλύτερο δυνατό χρόνο, χωρίς ταλαιπωρία και με απόλυτη ασφάλεια. Η Αθήνα έχει θέσει ψηλά τον πήχη στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής αναβαθμίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην πόλη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ποιες είναι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Στη «βεντάλια» των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων, προστίθενται οι ακόλουθες 14 υπηρεσίες:

1. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο (προστατευτικά κιγκλιδώματα)

2. Χορήγηση άδειας επισκευής πεζοδρομίου

3. Χορήγηση άδειας υποβιβασμού πεζοδρομίου για την είσοδο – έξοδο αυτοκινήτων

4. Χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

5. Χορήγηση παράτασης άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

6. Επιστροφή εγγυητικής επιστολής για την έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές - οικοδομικές εργασίες

7. Κατασκευή εξωτερικής διακλάδωσης ακινήτου (σύνδεση με οριστικό δίκτυο ακαθάρτων)

8. Εγγραφή στο Μητρώο Αρρένων ανήλικων τέκνων πολιτογραφηθέντων γονέων

9. Αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Αρρένων

10. Αίτηση διόρθωσης εσφαλμένων στοιχείων

11. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω αναγνώρισης τέκνου εκτός γάμου

12. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω υιοθεσίας

13. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων λόγω αλλαγής φυσικής κατάστασης

14. Πιστοποιητικό για τη μετεγγραφή στο Μητρώο Αρρένων

Η διαδικασία για την έκδοση του πιστοποιητικού

Για την είσοδο στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών taxisnet. Ακολουθώντας τις οδηγίες, οι δημότες υποβάλλουν την αίτησή τους προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια ενημερώνονται ηλεκτρονικά (μέσω της ψηφιακής τους θυρίδας) για τον χρόνο επεξεργασίας του αιτήματός τους. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πιστοποιητικό (ή έγγραφο) εκδίδεται ηλεκτρονικά.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok