ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 14:32

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος, μετά την «απολύτως ανεξήγητη και άδικη απόφαση για μετάθεσή του σε θέση σαφώς υποδεέστερη».

Ο Υποστράτηγος ήταν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για το φιάσκο της διαχείρισης των πυρκαγιών για το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προφανώς ευθύνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η παραίτηση του υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για τη μειωμένη επιχειρισιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Σινούκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ και τα Σινούκ είναι ουσιαστικά ασυντήρητα.

Κατόπιν τούτου, επιμένουν οι ίδιες πηγές, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του υποστρατήγου, ο οποίος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την καθ' όλα αδικαιολόγητη δυσμενή μετάθεσή του.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του militaire.gr, έρχονται κι άλλες παραιτήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η βιβλική καταστροφή στη βόρεια Εύβοια από drone

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα - Δραματικές εκκλήσεις για εναέρια μέσα

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited
  • Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan
  • Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο
  • Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση
  • Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version