Η Κύπρος στέλνει πυροσβέστες και αεροσκάφη για τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη και Ρόδο
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 11:17Αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έστειλε η Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας αφού μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 80 σε αριθμό. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Κύπρου, καθώς έστειλε ήδη 20 πυροσβέστες για τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη και δύο αεροσκάφη για τη Ρόδο.
Όπως είπε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στη Βαρυμπόμπη, «λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις μεγάλες πυγκαγιές, τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες περιοχές, τη νύχτα υποβλήθηκε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άμεσα η Κύπρος, η οποία στέλνει 20 πυροσβέστες για την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και 2 αεροσκάφη στη Ρόδο».
Σημειώνεται, πάντως, ότι η πυρκαγιά στην Πάρνηθα έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια, κυρίως, στη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες και έχει καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι από το υπέροχο δάσος.
Στην πυρκαγιά, αυτήν την ώρα, επιχειρούν 520 πυροσβέστες και 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, πολυάριθμες ομάδες εθελοντών με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων 3 του στρατού.
Σχετικά Άρθρα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
- Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
- Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI