Τσίπρας και Κουτσούμπας κατέθεσαν στεφάνι στη Marfin

Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 11:45
Τσίπρας και Κουτσούμπας κατέθεσαν στεφάνι στη Marfin

Τα τραγικά γεγονότα της Marfin, εκεί όπου πριν από 10 χρόνια έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό 3 εργαζόμενοι της τράπεζας, αναμεσά τους και μία έγκυος, τίμησε με την κατάθεση στεφάνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις 9:30 πμ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στη Σταδίου, εκεί όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά, τον Γιάννη Ραγκούση και την Όλγα Γεροβασίλη. 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε και σήμερα τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Εκφράζουμε την καταδίκη μας μπροστά στη βία κατά της ανθρώπινης ζωής».

»Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε 10 χρόνια μετά να ανοίξει το φάκελο, από τους ίδιους ανθρώπους που 10 χρόνια ήταν ανίκανοι να βρουν τους ενόχους. Είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν έδινε εντολή στα υπουργεία να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στεφάνι κατέθεσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι' αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κατάθεση στεφανιού στη Marfin.  

Νωρίτερα είχε προηγηθεί άλλο σχόλιο από το ΚΚΕ «για την υποκρισία της κυβέρνησης σχετικά με τα θύματα της Marfin»:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης οργάνωνε διακομματικές και κυβερνητικές φιέστες, δήθεν για την 'τιμή' των θυμάτων της Marfin και η ΝΔ -με ύφος χιλίων καρδιναλίων- μιλούσε για 'αδικαιολογήτως απόντες' από αυτές, το Δημόσιο δια των υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, προχωρούσε σε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις και δικαίωνε τις οικογένειες των θυμάτων».

«Αφού λοιπόν, η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, ανακοινώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο, 'ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin'. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο», επισημαίνει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του: «Η πρόκληση και η υποκρισία της ΝΔ δεν έχουν όρια, αφού μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μοιράζονται την ευθύνη για το γεγονός ότι 10 χρόνια τώρα, και ενώ όλοι τους βρέθηκαν στη διακυβέρνηση, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, που αποτέλεσε «ευθεία βολή» στο εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιόδου, παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ οι ευθύνες της τράπεζας στην ουσία έμειναν στο απυρόβλητο».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok