Έβρος: Αποτράπηκε η είσοδος σε περίπου 10.000 μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν και Σομαλία
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 11:06Οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο.
Από τις έξι το πρωί χθες μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ. 'Ερχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.
Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος.
Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν.
Στον Έβρο μετέβησαν το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, και ο Υφυπουργός Αλκ. Στεφανής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες και διαμήνυσε ότι «το πρόβλημα της Συρίας δεν θα μεταφερθεί στην Ελλάδα», για αυτό στέλνει επιπλέον δύναμη στις Καστανιές Έβρου, ενώ αυξάνει τη δύναμη στα νησιά με 52 επιπλέον πολεμικά πλοία.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία μισάνοιξε τις πόρτες προς την Ευρώπη την Παρασκευή, απειλώντας να αφήσει να περάσει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών αν δεν εξασφαλίσει ενεργή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπραντεφέρ της με τη Ρωσία στη Συρία.
Σχετικά Άρθρα
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Μπλόκο στις μισθώσεις διαμερισμάτων όπου διαμένουν δεκάδες μετανάστες
- Θ. Πλεύρης: Αν επιχειρηθεί να συνεχιστεί αυτό που έγινε χθες στην Κρήτη, θα πάρουμε πάρα πολύ σκληρά μέτρα
- Σε πλήρη λειτουργία το Κτηματολόγιο στην Π.Ε. Έβρου
- H Eurobank στηρίζει το πρόβλημα του δημογραφικού στον Έβρο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής