Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 14:47

Επιδεινώνεται ο καιρός το βράδυ του Σαββάτου με τα φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται στα δυτικά της χώρας να εντείνονται στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλα ύψη βροχής -πάνω από 50 χιλιοστά- αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη, με τα φαινόμενα να αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο.

Την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ μποφόρ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή, σύμφωνα με το EEA-meteo, απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok