Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 09:42Την πραγματοποίηση ερευνών στις περιοχές που ορίζει η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατκή τηλεόραση της Τουρκίας, ενώ χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη, προειδοποιώντας ότι η χώρα μας θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της.
«Παρά τα δικαιώματα που είχαμε μας απειλούσαν, όμως δεν υποχωρήσαμε. Με τη συμφωνία αυτή η Τουρκία έκανε χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και χάλασε το παιχνίδι όσων έκαναν μονομερείς κινήσεις. Τώρα θα μπορούμε να κάνουμε κοινές έρευνες στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Προανήγγειλε, επίσης, και την αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου προκειμένου να ξεκινήσουν τουρκικές γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα και επιπλέον ανέφερε ότι Τουρκία και Λιβύη μπορούν να ξεκινήσουν κοινές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την υπογραφή των δύο χωρών για τα θαλάσσια σύνορα.
Σχετικά Άρθρα
- Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA
- Κ. Μητσοτάκης: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το σχέδιο έως το 2030 - Το μήνυμα προς την Τουρκία
- Ερντογάν: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας
- Η Ελλάδα σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) την Παρασκευή
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite -
Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού -
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader