Άδ. Γεωργιάδης: «Καθήκον μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για την υπόθεση Novartis»

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 13:57

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δεν έχουμε να κάνουμε με μια σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ βαθύτερο: με την υπονόμευση καίριων θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος», δηλώνει, για να συμπληρώσει: «Είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

Στην ερώτηση εάν οι ευθύνες είναι ισοβαρείς αναφορικά με τους κυρίους Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες, εκτός και αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία για να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής, εν αντιθέσει με τον κ. Παπαγγελόπουλο που τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, πέραν του Ελληνικού, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάς έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών με στόχο την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια και με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον».

Τέλος, μιλώντας για το νέο αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνει: «Με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο αλλάζουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ιδρύονται επιχειρήσεις, και γίνονται οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. ... Αυτά που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστήσουν την Ελλάδα μια επιχειρηματική φιλική χώρα για επενδύσεις».

Μ. Λαζαρίδης: «Ξεκάθαρη πολιτική σκευωρία η υπόθεση Novartis» 

«Η υπόθεση Novartis -με όποιο τρόπο και αν ξεκίνησε- εξελίχθηκε σίγουρα σε ξεκάθαρη πολιτική σκευωρία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει η Δικαιοσύνη να έχει την απόλυτη θεσμική υποχρέωση για όλες τις πιθανές εξελίξεις», τονίζει ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra».

Ο κ. Λαζαρίδης τάσσεται κατά της διαιώνισης πολιτικής βεντέτας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και διαμηνύει ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών μόνο και μόνο για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη, όπως με ανευθυνότητα έπραξε η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, εάν κατά το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή ή από τη Δικαιοσύνη προκύψουν στοιχεία και για άλλα επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στη νοσηρή αυτή υπόθεση, «προφανώς το κατηγορητήριο μπορεί να επεκταθεί».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok