Στο αρχείο η υπόθεση για τους δύο στρατιωτικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 14:47

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που είχαν συλληφθεί πέρυσι και κρατήθηκαν για 5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η είδηση προέκυψε από την απάντηση στη Βουλή του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης (και τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ), Ευάγγελου Αποστολάκη, στην Ερώτηση που είχαν καταθέσει από τη Ν.Δ. οι αρμόδιοι Τομεάρχες Εθνικής Αμύνης, Βασίλης Κικίλιας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ειδικότερα, ο ΥΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης, στην απάντησή του στη Βουλή αναφέρει: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα "Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο", σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok