ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Εύβοια: Αναζωπύρωση σε χαράδρα - Νέο μέτωπο χιλιομέτρων

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 21:49

Με ένα νέο πύρινο μέτωπο βρίσκονται αντιμέτωποι από το απόγευμα οι πυροσβέστες στην κεντρική Εύβοια, καθώς υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση απέναντι από το χωριό Πλατανιάς μέσα σε χαράδρα. Με την ένταση των ανέμων εκείνη τη στιγμή στην περιοχή να είναι αυξημένη, δημιουργήθηκε μέσα σε λίγη ώρα μέτωπο 5 χλμ. Η αναζωπύρωση έγινε πολύ κοντά σε δάσος με έλατα. 

Έτσι, εκτός από τις ενεργές εστίες που βρίσκονται κοντά στον οικισμό Σταυρός και αυτές στα παλιά λατομεία της ΛΑΡΚΟ, το βάρος στην επιχείρηση κατάσβεσης έχει πέσει στο νέο μέτωπο, στο οποίο καταλυτική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων. Συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, σε όλα τα ενεργά μέτωπα στην κεντρική Εύβοια από αέρος επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων του Ελληνικού Στρατού. Για το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν 245 πυροσβέστες με 75 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και 80 άτομα, τα οποία έχουν χωριστεί σε πεζοπόρα τμήματα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η πυρκαγιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης από την περιοχή της Αγριλίτσας έχει κάνει στάχτη 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ η συνολική έκταση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή ξεπερνά τα 10 χλμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άλιμος: Τραμ παρέσυρε και σκότωσε έναν 61χρονο

Μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο και περιοχή Natura της Κέρκυρας

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Αναστολή λειτουργίας του αιολικού πάρκου στη Βοιωτία - Προφυλακίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι
  • Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για το περιστατικό προσάραξης του πλοίου στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ξεκίνησε η ρυμούλκησή του
  • Φωτιά στο νοσοκομείο Metropolitan στον Χολαργό
  • Μεγάλη φωτιά στο Μαραθώνα - Ήχησε το 112

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version