ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Το «Γιαβούζ» άρχισε να τρυπά στην Καρπασία

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 12:42

H Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας και θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες, ενώ, αντίστοιχα, το άλλο πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου, έχοντας φθάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων.

Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό σεισμογραφικό πλοίο "Oruc Reis" στην Αν. Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Μπαρμπαρός, αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Η Sabah αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατ. Μεσόγειο, ενώ στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί και σε εκδήλωση στη Νίκαια της Γαλλίας, για να εκπέμψει μήνυμα αποφασιστικότητας της Τουρκίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στην Αθήνα αύριο η πρώτη «ενεργειακή υπουργική διάσκεψη» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ

Στην Ολομέλεια το διυπουργικό νομοσχέδιο - Την Πέμπτη η ψηφοφορία (LIVE)

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Κύπρος: Νέα ερευνητική γεώτρηση μετά την ανακάλυψη στο Οικόπεδο 6
  • TOTAL-ENI: Πρώτη γεώτρηση στον «Κρόνο» στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ
  • Φιλελεύθερος: «Βάσιμες υποψίες» στην ΕΕ για επιτυχή γεώτρηση του «Φατίχ» με εντοπισμό κοιτάσματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
  • Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
  • Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
  • Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version