ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

OΛΜΕ: Να μη μετρούν οι απουσίες των μαθητών που λείπουν λόγω γρίπης

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 21:00

Με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η ΟΛΜΕ, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές που βρίσκονται ή είναι κοντά στο όριο των απουσιών, ζητεί να μη χρεώνονται με απουσίες οι μαθητές που λείπουν από το σχολείο λόγω γρίπης.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ στην επιστολή της, «για λόγους υγιεινής και σοβαρούς λόγους μη διασποράς του ιού της εποχικής γρίπης οι συγκεκριμένοι μαθητές, ενώ είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας επιστρέφουν στα σχολεία λόγω του κινδύνου της μη προαγωγής τους λόγω απουσιών»

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ. Αρ. εγκύκλιό σας Φ. 25/18448/Δ1/6-2-2019 αναγνωρίσατε την έξαρση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης την τελευταία χρονική περίοδο και ενημερώνετε και συστήνετε στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων από όλη τη χώρα, σας εφιστούμε την προσοχή σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα το οποίο είναι ότι κάποιοι μαθητές βρίσκονται ή είναι κοντά στο όριο των απουσιών.

Για λόγους υγιεινής και σοβαρούς λόγους μη διασποράς του ιού της εποχικής γρίπης οι συγκεκριμένοι μαθητές, ενώ είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας επιστρέφουν στα σχολεία λόγω του κινδύνου της μη προαγωγής τους λόγω απουσιών.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ΦΕΚ 10645/ΓΔ4/23-1/2018 «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», στο Κεφάλαιο 6 «Φοίτηση μαθητών/τριών», Άρθρο 24 «Περιπτώσεις όπου απουσίες δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης», Παράγραφος 3: «Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών/τριών μέχρι είκοσι (20) ημερών που οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εντός της Ελλάδας ή σε χώρες του εξωτερικού, όπως:….

γ. θεραπείες αρχικές ή συνεχιζόμενες για επιδημίες….

Σε κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες, αν είναι ενήλικοι/ ες ,θα πρέπει:

αα. Να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου για την ιδιάζουσα περίπτωση του προβλήματος υγείας.

ββ. Να προσκομίσουν με αίτησή τους στη Διεύθυνση του σχολείου φοίτησης πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση ή εξιτήριο από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από Συντονιστή/στρια Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή….»

Υπάρχει λοιπόν στο νόμο ρύθμιση για μη προσμέτρηση απουσιών «… λόγω συνεχιζόμενων επιδημιών…».

Ζητάμε λοιπόν να προστεθεί στις περιπτώσεις αυτές και η επιδημία της εποχικής γρίπης ώστε οι μαθητές μας που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να «βάζουν σε κίνδυνο» την υπόλοιπη σχολική κοινότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία, πάρτε το χαμπάρι

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος
  • Άδ. Γεωργιάδης: Πολύ δυνατή η φετινή γρίπη – Mεγάλη πίεση στις Εφημερίες
  • Με γρίπη Α Η1Ν1 επέστρεψε από το Νταβός ο Κ. Μητσοτάκης
  • Pfizer-BioNTech: Ξεκινούν δοκιμές συνδυαστικού εμβολίου για γρίπη και Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version