ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Μέρκελ σε Παυλόπουλο: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις ναζιστικές θηριωδίες»

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:47

Το θέμα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων έθεσε στην Άνγκελα Μέρκελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκειά της σημερινής συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο Βερολίνο. Την κρατάω στη μνήμη μου γιατί συνέβη κάτι που είναι σημαντικό: διαλύθηκαν παρανοήσεις για την ήδη αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Έκτοτε αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε, με θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν ήταν δικά μας», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η Γερμανία κι εσείς στηρίξατε την Ελλάδα στην προσπάθεια για έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό για τη Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας προφίλ, την ηγετική σας φυσιογνωμία. Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», συμπλήρωσε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά και στο κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. «Πρέπει να λυθούν οι διαφορές», είπε.

«Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη συγκυρία, τις ευρωεκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τον λόγο πήρε η Καγκελάριος:

«Ευχαριστώ για την εγκάρδια συνάντηση. Μετά τη συνάντησή μας στο Βερολίνο έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η Ελλάδα είναι ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης. 4 εκατ. Γερμανοί ήρθαν εδώ διακοπές. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα. Ξεκινά μια νέα φάση την οποία θέλουμε να στηρίξουμε. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να είμαστε τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα είναι σημαντικός τόπος επενδύσεων. Ξέρουμε ότι οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα αλλά τώρα υπάρχει ανάπτυξη και ελπίζω να είναι για όλους.

Υπάρχει πληθώρα προκλήσεων στην Ευρώπη και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Συμμερίζομαι απολύτως την ελληνική θέση για το θέμα των προσφύγων, είναι θέμα που μας αφορά όλους.

Διαπιστώνω τις θαρραλές προσπάθειες της Ελλάδας στα δυτικά Βαλκάνια και αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν είναι καλό μόνο για εκείνους, αλλά και την Ελλάδα και όλους στην Ευρώπη.

Αναλαμβάνω απόλυτη ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί. Είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα».

Πριν τη συνάντησή της με τον ΠτΔ, η Άνγκελα Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ αρνήθηκε να της κρατήσουν ομπρέλα ως ένδειξη σεβασμού.

Στο Σύνταγμα την υποδέχθηκε ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Δικαιώθηκε ο Κ. Αγγελόπουλος στη δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του

Ατμοσφαιρική φωτό στο χθεσινό δείπνο Τσίπρα - Μέρκελ στην Καστέλλα

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
  • Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
  • Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της
  • Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026
  • Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version