Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: «Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει αποβάλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική ιδιότητα»
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 16:52Επιστολή έστειλε προς τα ΜΜΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, στην οποία αναφέρει ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος που εμφανίζεται σε Μέσα Ενημέρωσης ως δικηγόρος έχει απολέσει οριστικά την ιδιότητα αυτή μετά από διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Δικαιοσύνης. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Του νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς», που εδρεύει στον Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 47, και εκπροσωπείται κατά το νόμο από τον Πρόεδρό του, Γεώργιο Σταματογιάννη.
ΠΡΟΣ
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχει αποβάλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ’ αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ΄), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.
Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου.
Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα.
Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη.
Τέλος, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση.
Πειραιάς, 6-12-2018
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»
Σχετικά Άρθρα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
- Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
- Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI