ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ζάεφ: Με πόνο καρδιάς προχωρήσαμε σε συμβιβασμό με την Ελλάδα

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 11:26

Η απόφαση που θα ληφθεί με το επερχόμενο δημοψήφισμα πρέπει να είναι πάνω από κάθε κομματισμό, αφού αφορά στην είσοδο της «Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σε ομιλία που εκφώνησε χθες στην πόλη Βελεσά.

Πλησιάζοντας η ώρα για το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά: «Εικοσιεπτά χρόνια που σέρναμε τα πόδια μας, κολλημένοι στη λάσπη, είναι αρκετά. Έφτασε πλέον η στιγμή να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Έφτασε πλέον η στιγμή για ένα καλύτερο μελλον για όλους τους πολίτες της "Μακεδονίας"».

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «με πόνο καρδιάς» στον συμβιβασμό με την Ελλάδα, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος προς ένα καλύτερο μέλλον.

«Συμβιβάστηκα επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά», υπογράμμισε ο Ζάεφ.

Στη δική του ομιλία, που ακολούθησε εκείνη του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο δήμαρχος της Βελεσά εξέφρασε τη συμφωνία του ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πολιτικό ζήτημα.

Επίσης τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στα Σκόπια να κρατήσουν τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομά τους, προστατεύοντας παράλληλα την ταυτότητα και τη γλώσσα των πολιτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων ο Γαβρόγλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ποιος ήταν το θύμα της άγριας δολοφονίας χθες βράδυ στην Αγ. Παρασκευή

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας
  • Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East
  • Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
  • Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη
  • Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version