Ζάεφ: Για πάντα μακεδονική η γλώσσα και η ταυτότητά μας
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 15:44Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μίλησε για άλλη μια φορά για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, δείχνοντας να έχει ξεχάσει για τα καλά τον όρο «βόρεια Μακεδονία».
«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός μακεδονική», είπε ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκειά εμφάνισής του στο Πέτσεβο, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα.
Η δήλωση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της δημοσιοποίησης τηλεγραφήματος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που καταδεικνύει πως η ΠΓΔΜ φαινόταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008 με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, όπως και έγινε στην συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε πως η επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό μέσω του δημοψηφίσματος συνιστά ιστορική ευκαιρία για τη χώρα του.
Εκτίμησε πως οι πολίτες θα καταλάβουν ότι αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα παιδιά τους και θα διασφαλίσουν το μέλλον της «ευρωπαϊκής Μακεδονίας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης