Παράτυπη τουρκική NAVTEX: Δεν έγινε τελικά η άσκηση του τουρκικού ναυτικού
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 15:13Η παράτυπη τουρκική Navtex, με την οποία δεσμεύτηκε μεγάλη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου στον άξονα Ακάμα-Πέγειας-Πάφου-Πισσουρίου σε απόσταση λιγότερο από εφτά ναυτικά μίλια από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, είχε ισχύ μόνο για χθες και δεν αφορούσε σε άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά άλλων δυνάμεων, ανέφερε καλά ενημερωμένη κυπριακή πηγή.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η τουρκική Navtex ήταν αντίδραση της Άγκυρας σε ανάλογη Navtex της Κύπρου. Όπως πρόσθεσε, η κίνηση της Άγκυρας εντάσσεται στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division -
PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο -
Jumbo: Αύξηση 13% των πωλήσεων τον Οκτώβριο και 6,7% στο δεκάμηνο -
Aon Launches Healthcare Risk Capital Vertical to help U.S. Providers and their Insurers Manage and Finance Converging Risk -
Εθνική Τράπεζα: Ισχυρή κερδοφορία στα 996 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026 -
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα σε Πειραιώς, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και ΑΤΕ Προοδευτική