Στο Πεκίνο ο Νίκος Κοτζιάς σήμερα
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 10:22Στο Πεκίνο θα βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi.
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, με επίκεντρο την πολυεπίπεδη οικονομική συνεργασία στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη/ Ένας Δρόμος» (OBOR).
Θα συζητηθούν ακόμα θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο Κυπριακό.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αύριο με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, Wang Qishan, καθώς και με τον Επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Yang Jiechi, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS), κορυφαίο κρατικό ακαδημαϊκό φορέα για τις κοινωνικές επιστήμες στην Κίνα.
Την επομένη, 29 Αυγούστου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με Ανώτατους τοπικούς Αξιωματούχους, επιχειρηματικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της COSCO, Xu Lirong, καθώς και με την ηγεσία του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Σαγκάης.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion