ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Λέρος: «Οι Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν έξι φορές» λέει ο αλιέας που δέχθηκε πυρά

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 13:41

«Γύρω στις 8:30 είδαμε δύο τουρκικά να πηγαίνουν στα εργαλεία τα δικά μας. Ενημέρωσα τον πρόεδρο των ψαράδων και πήρα το λιμεναρχείο που μου είπε "στέλνω πλωτό". Εγώ κατευθύνθηκα προς τα εργαλεία τα δικά μου. Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ήταν συνολικά έξι. Δεν ήταν ευθεία βολή αλλά πυροβολισμοί έπεσαν. Οι δύο ήταν "μπαμ-μπαμ" και οι τέσσερις κατά ρυπάς».

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το περιστατικό που συνέβη ανοιχτά της Λέρου το πρωί της Κυριακής ανάμεσα σε Τούρκους ψαράδες και Έλληνες συναδέλφους τους, ένας από τους αλιείς, ο Κώστας Τσίφτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι η πρώτη χρονιά που τα τουρκικά αλιευτικά έρχονται τόσο απειλητικά στις ελληνικές ακτές». Όπως είπε, από τις 15 Ιουλίου βγαίνουν «γύρω στα 30 σκάφη καθημερινά».

Κατά την εκτίμησή του, οι Τούρκοι «θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδιο», ενώ στην ερώτηση για το αν φοβάται τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, ο ίδιος απαντά: «Εγώ τι να φοβηθώ; Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Ας με βουλιάξουν, για να προστατεύσω τα εργαλεία μου θα κάνω τα πάντα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σαμοθράκη: Λευκός καρχαρίας της Μεσογείου πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων

«Πάρκαραν» άνθρωπο με αναπηρικό αμαξίδιο μαζί με τα Ι.Χ. σε πλοίο

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή
  • Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια
  • Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
  • Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus
  • CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico
  • Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version