Ρωσία: Απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 08:30Η Ρωσία ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών, ως απάντηση στις «μη φιλικές» ενέργειες της Αθήνας έναντι της χώρας.
Ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη νωρίτερα στο ρωσικό ΥΠΕΞ προκειμένου να ενημερωθεί για τις κινήσεις της Μόσχας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των Ελλήνων διπλωματών ούτε η ημερομηνία απέλασής τους.
«Στις 6 Αυγούστου, ο Έλληνας πρέσβης στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του παρουσιάστηκε υπόμνημα, με το οποίο ενημερωνόταν η Ελλάδα για τα αντίμετρα που ελήφθησαν από τη ρωσική πλευρά, σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας εναντίον Ρώσων διπλωματών, τον Ιούλιο», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί άλλες δύο φορές από το ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις, το τελευταίο διάστημα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου