Τέλος τα κινητά στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 08:58Τέλος στα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία δίνει το υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται πλέον να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι εντός του σχολικού χώρου που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.
Υπογραμμίζεται ότι επίσης απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα».
Επιπλέον, για τους ίδιους λόγους, δεν επιτρέπεται η χρήση - λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.
Από την άλλη μεριά, οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κ.λπ.), μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Σχετικά Άρθρα
- Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
CaixaBank posts a profit of €4.96 billion in the nine months to September, up 12.9%, driven by strong business growth -
Γερμανία: Οι άνδρες προκαλούν περισσότερα και σοβαρότερα τροχαία ατυχήματα -
Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος του προγράμματος Piraeus Startup Accelerator -
Εγκαινιάστηκε το «Miltiadis Marinakis Hall» στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ με τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη -
Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. -
ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών