ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα o Μπαρμπαρούσης

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 10:52

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, προκειμένου να απολογηθεί για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, σχετικά με όσα είπε από το Bήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στο δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο Kοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο Μπαρμπαρούσης ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή μεταξύ άλλων ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 20 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κοντονής: Μέλη της Χρυσής Αυγής και της ΝΔ μας αποδοκίμασαν

Με κλεμμένο Cherokee και πινακίδες άλλου οχήματος κυκλοφορούσε ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Συνελήφθη ο Βαγγέλης Λιόλιος, εντάλματα για άλλους πέντε
  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
  • Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής
  • Chubb Announces Claims Leadership Appointments
  • O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το easyShop.com - Πρεμιέρα και στην Ελλάδα
  • Lemonade To Announce Third Quarter 2026 Financial Results
  • Στο 2,64% η απόδοση των εντόκων εξαμήνου - Υπερκάλυψη κατά 2,58 φορές
  • Β. Κικίλιας στο North Bund Forum - Σανγκάη: «Οι μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας αντιμετωπίζονται μόνο με διεθνή συνεργασία»

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version