ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για ρύπανση του περιβάλλοντος

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 13:35

Για περιβαλλοντική ρύπανση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις μεταχειρισμένων μετάλλων.

Πρόκειται για τρεις άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 31, 38, 68 και 59 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί προστασίας του περιβάλλοντος».

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 και 31-05-2018, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων (σκραπ), ιδιοκτησίας των δύο πρώτων συλληφθέντων, αποθηκεύονταν απόβλητα διαφόρων ειδών, όπως λέβητες φυσικού αερίου και πετρελαίου, κλιματιστικές μονάδες, ψυγεία, πλυντήρια, κουφώματα αλουμινίου, εξαρτήματα αυτοκινήτων, βιομηχανικά απόβλητα, κλειστά κοντέινερ που περιείχαν απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τα οποία είχαν εναποτεθεί σε μη τσιμεντοστρωμένο - μη στεγανοποιημένο δάπεδο και δεν υπήρχε σύστημα συλλογής και διαχείρισης των απορροών τους.

Σε επιχείρηση αποθήκευσης παλαιών μετάλλων υπήρχαν στερεά απόβλητα, όπως παλιές ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά κουφώματα, μεταλλικές μπανιέρες, διάφορα μεταλλικά σίδερα, σωλήνες και ντουλάπες, παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα είδη, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, που λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη η 59χρονη γυναίκα, εκτελούνταν εργασίες διάλυσης και αποσυναρμολόγησης μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, στο μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης δεν υπήρχε στεγανό δάπεδο και στερείτο δικτύου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, ενώ εντοπίστηκαν διάφορα στερεά απόβλητα (κουφώματα, κλιματιστικά, ψυγεία, βιομηχανικά απόβλητα, ελαστικά κ.ά.), δεξαμενή πετρελαίου, λιπαντήριο οχημάτων, και κλειστά κοντέινερ με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Επίσης, στην παραπάνω εγκατάσταση βρέθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός (γερανοφόρα και μηχανή απογύμνωσης καλωδίων), χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Τους ελέγχους διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης και κλιμακίου υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σκοπιανό: Οδεύουν προς το όνομα "Severna Makedonija"

Πανελλήνιες εξετάσεις: Επιστρέφουν οι δέσμες - Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
  • Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
  • Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της
  • Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026
  • Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version