ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

AXA: Περιορίζει το πλάνο εξαγορών της

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 16:03

Σε περιορισμό του σχεδιασμού των εξαγορών της προχωρεί η ΑΧΑ, τον οποίο αναμένεται να επικεντρώσει στις 16 βασικές χώρες όπου δραστηριοποιείται.

«Θέλουμε να εστιάσουμε σε λιγότερες χώρες και να απαλλαγούμε από επενδύσεις που έχουμε κάνει σε χώρες, όπου δεν διαβλέπουμε προοπτική περαιτέρω κερδοφορίας», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Thomas Buberl.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΑΧΑ, σκοπός είναι να επικεντρωθεί στις 10 βασικές αγορές, όπου ήδη δραστηριοποιείται, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά και σε 6 αναδυόμενες αγορές, δηλαδή τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κίνα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της χρονιάς υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΧΑ είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο σημαντικών εξαγορών εντός του 2017, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επαναγορά μετοχών.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ που αρχικά προβλεπόταν για εξαγορές, τελικά θα επενδυθεί στην καινοτομία.

Συγκεκριμένα, η ΑΧΑ αναμένεται να προχωρήσει σε αποεπένδυση σε συνολικά 26 χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Αργεντινή, η Κολομβία και η Ρωσία.

Εξάλλου, είναι πρόσφατες οι εξαγγελίες της εταιρείας για περισσότερο βάρος στους κλάδους Υγείας, Προστασίας και Γενικών Ζημιών για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θεωρείται ότι θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην κερδοφορία της ΑΧΑ.

Απαντώντας σε σχόλια αναλυτών σχετικά με το ότι η εταιρεία δεν έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τους αρχικούς της στόχους, ο Buberl σημείωσε: «Είμαστε καλά και ασφαλείς με τη μέχρι τώρα πορεία μας και μέχρι το 2020 δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στους στόχους μας».

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε και ένα πλάνο διοικητικού εξορθολογισμού και ανασχεδιασμού της που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, ύστερα και από τις αποωρήσεις δύο σημαντικότατων στελεχών της με 15ετή παρουσία στην εταιρεία, τους Gaëlle Olivier και Paul Evans.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

AON BENFIELD: Τεράστιες οι απώλειες από τις πυρκαγιές στην California

PERILS: Στα 300 εκατ. ευρώ οι ζημίες από τον Xavier στη Γερμανία

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα
  • HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας
  • Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της
  • Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version