ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η διαμεσολάβηση στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:12

Εκτενή έρευνα διενεργεί η εποπτική Αρχή του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Conduct Authority-FCA) στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ύστερα από καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, η έρευνα θα γίνει ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά στη συγκεκριμένη αγορά, με υγιή ανταγωνισμό και κινήσεις που προστατεύουν τον καταναλωτή.

Από την πλευρά της, η συμβουλευτική Ernst &Young επεσήμανε ότι οι ασφαλιστικές αναμένεται να πιεστούν ακόμα περισσότερο αναφορικά με την αναλογία value for money των προϊόντων που παρέχονται στους πελάτες, κάτι που είναι πιθανό να επηρεάσει περισσότερο την κερδοφορία τους.

«Αν και υπάρχει ομαλή λειτουργία στον κλάδο της διαμεσολάβησης, εντούτοις τα όρια είναι αρκετά δυσδιάκριτα, οπότε υπάρχει σημαντικό πεδίο έρευνας για τις αρμόδιες αρχές», σχολιάζουν διεθνείς ασφαλιστικοί κύκλοι.

 

Δημήτρης Μωύσογλου

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Willis Towers Watson: Υπερτερούν τεχνολογικά οι κινεζικές ασφαλιστικές

GENERALI: Μειωμένα τα αποτελέσματα για το εννεάμηνο

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026
  • Β. Κικίλιας: «Η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των πολιτών - Χρειάζεται ρεαλισμός και σεβασμός στις αντοχές των οικονομιών»
  • Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας
  • Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East
  • Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
  • Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version