Cattolica Assicurazioni: Δίκαιη η πρόταση εξαγοράς από την Generali
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 14:27Δίκαιο κρίνει η ιταλική ασφαλιστική Cattolica Assicurazioni SC το τίμημα εξαγοράς των 6,75 ευρώ ανά μετοχή από τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας, Assicurazioni Generali.
Η Generali, η οποία κατέθεσε πρόταση τον Μάιο στα 1,2 δισ. ευρώ, ξεκίνησε την Τρίτη εθελοντικό διαγωνισμό για όλες τις μετοχές της Cattolica.
Η ιταλική ασφαλιστική κατέχει σχεδόν το 24% της μικρότερης ανταγωνιστικής της, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα το «πράσινο φως» για την εξαγορά.
Η διοίκηση της Generali στο νέο Δ.Σ. συμπεριέλαβε την επανατοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου Philippe Donnet, ο οποίος ενεπλάκη σε διαμάχη με τους μεγαλομετόχους, καθώς επιδιώκει μια τρίτη θητεία.
Οι Ιταλοί Leonardo Del Vecchio, ιδρυτής της Luxottica (κατασκευάστριας των Rayban) και Francesco Gaetano Caltagirone -που μαζί ελέγχουν σχεδόν το 11% της ασφαλιστικής- έχουν εκφράσει κριτική στον Donnet, μεταξύ άλλων και για τη στρατηγική εξαγορών που ακολούθησε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης