Η AXA πωλεί τις επιχειρήσεις του Περσικού Κόλπου έναντι 269 εκατ. δολαρίων σε κουβεϊτιανό όμιλο - Συνομιλίες και για την πώληση της AXA Ελλάδος

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 19:03
Η AXA πωλεί τις επιχειρήσεις του Περσικού Κόλπου έναντι 269 εκατ. δολαρίων σε κουβεϊτιανό όμιλο - Συνομιλίες και για την πώληση της AXA Ελλάδος

Η γαλλική ασφαλιστική AXA πωλεί τις επιχειρήσεις της στον Περσικό Κόλπο έναντι 269 εκατομμυρίων δολαρίων στον κουβετιανό όμιλο Gulf Insurance Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο γαλλικός ασφαλιστικός γίγαντας μετατοπίζει το επίκεντρό του αποεπενδύοντας μερικώς στο εξωτερικό προκειμένου να καλύψει τα οικονομικά του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ασφαλιστική που εδρεύει στο Παρίσι δήλωσε σήμερα ότι πούλησε τα μερίδιά της στην AXA Gulf, την AXA Cooperative Insurance Co. και την AXA Green Crescent Insurance Co. στον ασφαλιστικό όμιλο του Κουβέιτ, στον οποίο η καναδέζικη Fairfax Financial Holdings Ltd. είναι σημαντικός μέτοχος.

Η AXA επιδιώκει να συγκεντρώσει κεφάλαια εκχωρώντας περιφερειακές λειτουργίες υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Thomas Buberl, ο οποίος θέλει να επικεντρωθεί στην ασφάλιση ακινήτων και ατυχημάτων μετά από την αγορά της XL Group Ltd., ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Επιδιώκει επίσης να προστατεύσει τα κεφάλαιά της, καθώς η παγκόσμια πανδημία επιβαρύνει τα κέρδη της.

«Αυτή ή η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο συνεχές ταξίδι απλοποίησης της AXA», δήλωσε ο Buberl.

Η AXA εξετάζει την πώληση της επιχείρησής της στη Σιγκαπούρη και ένα γενικό ασφαλιστικό εγχείρημα στη Μαλαισία, αναφέρει ακόμα το Bloomberg, ενώ πραγματοποίησε συνομιλίες και για την πώληση της ελληνικής επιχείρησής της!

Η συνολική αξία από τη συμφωνία πώλησης στην Gulf Insurance, η οποία αναμένεται να κλείσει έως το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, είναι 475 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας του Κουβέιτ.

Η Gulf Insurance Group αποκτά μια επιχείρηση που επικεντρώνεται κυρίως στην ασφάλιση υγείας και ιδιοκτησίας, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο πελάτες μέσω περισσότερων από 30 καταστημάτων και με αποτύπωμα πωλήσεων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ομάν και το Κατάρ.

Τα κέρδη και τα ακαθάριστα έσοδα της AXA για την επιχείρηση του Κόλπου το 2019 ανήλθαν σε 25 εκατομμύρια ευρώ (30 εκατομμύρια δολάρια) και 851 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Η Gulf Insurance διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά δίκτυα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με εταιρείες στο Κουβέιτ, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Αλγερία, τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα. Τα ενοποιημένα περιουσιακά στοιχεία της ανήλθαν στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok