Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Liberty Life Insurance
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 14:52Στην ανάκληση άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας LIBERTY LIFE INSURANCE PUBLIC COMPANY LTD προχώρησε με απόφασή της η Αν. Έφορος Ασφαλίσεων Τώνια Τσαγγάρη από τις 23 Οκτωβρίου του 2020.
Οι λόγοι της ανάκλησης της άδειας ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών με βάση τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας έγιναν με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 151(1)(γ) του Νόμου για αθέτηση της υποχρέωσης της εταιρείας για υποβολή πληροφοριών που είναι αναγκαίες για τους σκοπούς της εποπτείας.
H Liberty Life Insurance Public Co Ltd ιδρύθηκε το 1994 με κύρια δραστηριότητα την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών στους κλάδους ζωής, ατυχημάτων και υγείας.
Τον Μάρτιο του 1996 εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.
Από τις 23 Δεκεμβρίου του 2003, ένας από τους πέντε μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, με ποσοστό που φτάνει το 11%.
Στα τέλη Ιουλίου του 2006, η Liberty Life Insurance Public Co Ltd πραγματοποιεί μια σημαντική εξαγορά, διευρύνοντας και ενισχύοντας την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά, αποκτώντας το μετοχικό κεφάλαιο της Ασπίς Πρόνοια Κύπρου Ltd.
Το 2008, μετά και την προκαταρκτική έγκριση της Εφόρου Ασφαλίσεων, ολοκληρώνονται με επιτυχία οι εργασίες για τη συγχώνευση της Liberty Life Insurance Public Co Ltd και της Ασπίς Πρόνοια Κύπρου Ltd. Η νέα Εταιρία που δημιουργείται με την εν λόγω εξαγορά, εγγράφεται στο γραφείο Εφόρου Εταιριών με την ονομασία Aspis Liberty Life Insurance Public Co Ltd.
Πληροφορίες από philenews
Σχετικά Άρθρα
- ΙΣΑ: Πρόστιμα 1.443.119 ευρώ σε 58 ιατρούς και φορείς ΠΦΥ - Ανάκληση αδείας σε 55 περιπτώσεις
- Η Εποπτική Αρχή της Βουλγαρίας ανακάλεσε την άδεια της ασφαλιστικής Insurance JSC DallBogg
- Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου σοκολάτας Kinder στο Βέλγιο
- Ανάκληση αδείας της αντασφαλιστικής Trust Re στην Κύπρο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου