ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Swiss Re: Τέλος η αντασφάλιση σε επιχειρήσεις με πάνω από 30% έκθεση σε άνθρακα

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 14:24

Η Swiss Re ανακοίνωσε ότι δεν παρέχει πλέον αντασφάλιση σε επιχειρήσεις με περισσότερο από 30% έκθεση σε θερμικό άνθρακα.

Η κάλυψη για το θερμικό άνθρακα εφαρμόζεται τόσο στα υφιστάμενα όσο και στα νέα ανθρακωρυχεία και στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αφορά σε όλες τις γραμμές παραγωγής στο παγκόσμιο πεδίο δραστηριοτήτων της Swiss Re.

Η εν λόγω κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση της Swiss Re που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017 με σκοπό τη διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με τον άνθρακα αλλά και την υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Swiss Re ακολουθεί το παράδειγμα άλλων εταιρειών -όπως οι Allianz, SCOR, Zurich Insurance και Lloyd's- που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την κάλυψη επιχειρήσεων που λειτουργούν με βάση τον άνθρακα.

Η Swiss Re δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρείας βασίστηκε στη δέσμευσή της απέναντι στις αποφάσεις του «Paris Pledge for Action» το 2015, όταν η Swiss Re είχε επιβεβαιώσει την απόλυτη δέσμευσή της στην προσπάθεια περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Liberty: Αναδιαμορφώνει το τμήμα αντασφάλισης στην Ιταλία με επικεφαλής τον Guy Carpenter

Βρετανία: Σε επίπεδα - ρεκόρ οι αποζημιώσεις για χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities
  • Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
  • Allstate - September 2026 Monthly Release
  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση
  • Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026
  • QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version