ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Έξυπνες κάμερες στους δρόμους: 1.800 παραβάσεις σε μόλις 4 ημέρες στη Λ. Συγγρού

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2026 16:56

Σε πιλοτική φάση λειτουργεί το νέο σύστημα έξυπνων καμερών με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου και καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι κάμερες έχουν ήδη τοποθετηθεί ή πρόκειται να τοποθετηθούν σε 100 σημεία, με στόχο την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και τη βεβαίωση παραβάσεων, όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κάμερας που έχει εγκατασταθεί στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα ανόδου, η οποία μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες κατέγραψε περισσότερες από 1.800 παραβάσεις.

Από την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος έως και τις 22 Ιουλίου είχαν ήδη επιδοθεί 4.127 κλήσεις, οι οποίες προέκυψαν από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι κάμερες, σύμφωνα με το ΕΡΤnews.

Το σύστημα καταγράφει όλες τις πλευρές του οχήματος, συλλέγοντας πέντε φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό για κάθε παράβαση. Στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής του, προβλέπεται η διασύνδεσή του με τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, ώστε οι κλήσεις να αποστέλλονται απευθείας στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, το ποσοστό σφάλματος του συστήματος δεν ξεπερνά το 1%, γεγονός που μεταφράζεται σε ακρίβεια που αγγίζει το 99%.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου δείχνει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, με τις αρμόδιες αρχές να εκτιμούν ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των τροχαίων παραβάσεων και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άκης Σκέρτσος: Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης

Volkswagen: Σημαντικό ορόσημο η παραγωγή 100.000 έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων (SMS) σχετικά με δήθεν τροχαίες παραβάσεις
  • Σε 24.863 ανήλθαν οι τροχαίες παραβάσεις στην Αττική τον Ιούλιο
  • Οικονόμου: Εξετάζονται αυστηρότερες ποινές για τις τροχαίες παραβάσεις
  • Στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας 317 ανασφάλιστα οχήματα το διάστημα από 19 έως 25 Μαρτίου 2023

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ
  • Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος
  • Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 7 Οκτωβρίου
  • Philip Morris: Η Ελληνίδα Ειρήνη Δρακάκη επικεφαλής σε Κροατία και Σλοβενία
  • Τελετή παράδοσης νέων νοσοκομειακών κλινών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version