«Έκρηξη» πωλήσεων για την Porsche
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 17:21Εντυπωσιακά ξεκίνησε η χρονιά για τη φημισμένη φίρμα από τη Στουτγάρδη. Η Porsche παρέδωσε σε όλο τον κόσμο το πρώτο τρίμηνο του 2021 σχεδόν 72.000 νέα αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 36%.
Πιο καλοπουλημένο μοντέλο ήταν η Macan. Το πολυτελές compact SUV αγόρασαν 22.458 άνθρωποι. Δεύτερη ήταν η Cayenne με 19.533 πωλήσεις, ενώ αρκετά καλά τα πήγε η εμβληματική 911 με 9.133 παραδόσεις.
Πολύ δυναμική ήταν και η παρουσία της Taycan. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο sport sedan της γερμανικής μάρκας προτίμησαν 9.072 αγοραστές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου.
Όσον αφορά στις αγορές, μεγαλύτερη παραμένει αυτή της Κίνας (21.991 αυτοκίνητα). Σημαντική άνοδος παρατηρήθηκε επίσης, σε ΗΠΑ (17.368 μονάδες +45%) και Ευρώπη (19.389 +16%).Best seller μοντέλο η Macan
Η Porsche αναμένει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη το επόμενο διάστημα.
Ο Detlev von Platen, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας, δήλωσε πως οι παραγγελίες συνεχίζονται με υψηλούς ρυθμούς, όπως και η παραγωγή, κάτι που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες αρκετοί πελάτες θα παραλάβουν τα νέα τους σπορ αυτοκίνητα.
Πηγή: zougla.gr
Σχετικά Άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΛΠ Α.Ε.: Για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα Υποτροφιών “Kunpeng Scholarship”, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια -
Intracom Holdings: Κέρδη €10,6 εκατ. για τον όμιλο στο πρώτο εξάμηνο -
Η Zeekr στην Auto Athina 2026 με επιδόσεις που «ηλεκτρίζουν» -
Orilina Properties: Ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα και κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2026 -
ΕΑΕΕ: Στο 51,5% η κάλυψη των οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών -
Navios Partners: Παρέλαβε το νεότευκτο MR2 product tanker «Nave Harmony»