ΑΑΔΕ: Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορεί παράνομα
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 14:02Σημαντικά είναι τα ευρήματα των ελέγχων που διενήργησαν το εννεάμηνο του 2019 οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τη νόμιμη κατοχή και κυκλοφορία οχημάτων και συγκεκριμένα για τη διαφύλαξη των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων και του ειδικού τέλους ταξινόμησης.
Συγκεκριμένα έγιναν 4.194 έλεγοι και διαπιστώθηκαν 1.001 παραβάσεις.
Σε έλεγχο, που διενεργήσαν υπάλληλοι του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προσωρινής εισαγωγής οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, σε υπαίθρια επιχείρηση, που έχει ως αντικείμενο εργασιών, Εμπορία - Πάρκινγκ - Σέρβις - Επισκευές, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σταθμευμένα είκοσι επτά (27) αυτοκίνητα, που έφεραν ξένες πινακίδες. Τα αυτοκίνητα δεσμεύθηκαν και από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκαν: Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις, παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (δ. 247/88, Ν. 2960/01), ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος για επτά (7) οχήματα. Για τα οχήματα που διαπιστώθηκε παράβαση, συντάχθηκε Έκθεση Ελέγχου, η οποία διαβιβάστηκε στο Δικαστικό Τμήμα του Τελωνείου για τον καταλογισμό και την είσπραξη των προβλεπόμενων προστίμων. Παράλληλα οργανώνονται τελωνειακές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ και εξειδικευμένες δράσεις στους τομείς αυτούς και συγκεκριμένα: Πραγματοποιήθηκε τελωνειακή επιχείρηση για εντοπισμό αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις κατοχής και κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και βασίστηκε σε πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων σε σημεία που είχαν προεπιλεγεί από τους αρμόδιους ελεγκτές με στόχο την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Συνολικά ελέχθησαν 76 οχήματα, εντοπίστηκαν έως τώρα 10 παραβάσεις και εκκρεμούν να ολοκληρωθούν 2 έλεγχοι, ενώ έχουν δεσμευτεί 6 αυτοκίνητα.
Σχετικά Άρθρα
- Κακοκαιρία «AGNETA»: Σε κατάσταση RED CODE επτά περιοχές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας
- Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Κακοκαιρία «AGNETA»: Σε κατάσταση RED CODE επτά περιοχές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας -
Elvalhalcor: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Νικόλαος Καραμπατέας -
Γ. Καραβίας (Eurobank): Το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη έχει διαρραγεί - Δημοσιονομική σύνεση και επενδύσεις η απάντηση -
Η Wyndham Hotels & Resorts ανακοινώνει νέα στρατηγική συνεργασία με την HotelREZ Hotels & Resorts -
Barclays PLC Q326 Results Announcement -
Η CrediaBank ολοκλήρωσε τη συγχώνευση με την Ευρώπη Holdings