Προσφυγή από τον πρώην πρόεδρο της Nissan κατά της παράτασης κράτησής του
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 12:30O πρώην πρόεδρος της Nissan, Κάρλος Γκοσν, προσέφυγε σήμερα κατά της δικαστικής απόφασης να παραμείνει υπό κράτηση έως τις 20 Δεκεμβρίου, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης των εισοδημάτων του στις ιαπωνικές Αρχές.
Το Δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κράτηση του Γκοσν για 10 ημέρες, αφού εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψή του, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επιπρόσθετες κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις των εισοδημάτων του από μισθούς τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Γκοσν συνελήφθη αρχικά στις 19 Νοεμβρίου για το ίδιο αδίκημα, που αφορούσε όμως σε μια περίοδο πέντε ετών από το 2010.
Τη Δευτέρα απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για την πρώτη πτυχή της υπόθεσης.
Ο Γκοσν θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε πιθανότητα να αποφυλακιστεί υπό όρους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενόσω παραμένει ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Μετά την απαγγελία κατηγοριών, συνήθως χρειάζονται κάποιοι μήνες προκειμένου οι υποθέσεις να φθάσουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων πολύ συχνά δεν ορίζεται εγγύηση για τους κατηγορουμένους που αρνούνται τις κατηγορίες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες -
Ν. Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας