ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

4ο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:04

Tα προβλήματα της χρηματοδότησης, αλλά και η σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, αναδείχθηκαν από τους ομιλητές στο 4ο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που ήταν διήμερο και ολοκληρώθηκε χθες, 22 Απριλίου 2018.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν ο Έλληνας επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Παπαδάκης. Όλοι οι ομιλητές δεσμεύθηκαν να συμβάλουν στην προώθηση των θεμάτων των μικρομεσαίων της αγοράς στα ευρωπαϊκά όργανα.

Στις πέντε θεματικές ομάδες του συνεδρίου οι ειδικοί ομιλητές μοιράστηκαν με τους συνέδρους σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Μικρομεσαία επιχείρηση: Πρωταγωνιστής της ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ευρώπη», ο Γ. Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστιαίους όρους στην απορρόφηση του «πακέτου Γιούνκερ», ενώ, όπως σημείωσε, 2,5 δισ. ευρώ θα μοχλεύσουν επενδύσεις 9 δισ. ευρώ, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τη μετάβαση της μικρής εισαγωγικής επιχείρησης σε εξαγωγική.

Ο Χ. Στάικος, τέως πρόεδρος του ENTERPRISE GREECE, τόνισε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί σημαντική μεταβλητή του νέου παραγωγικού υποδείγματος. Η μετάβαση όμως αυτή προϋποθέτει την υποστήριξη των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, επεσήμανε. Το πρόγραμμα COSME, που παρουσίασε ο Κ. Ανδρόπουλος, υπεύθυνος Μονάδας Προγράμματος COSME και πολιτικών ΜμΕ, Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φαίνεται πως μπορεί να συνδράμει ενεργά στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θ. Θανόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη χαρτογράφησης των «microεπιχειρήσεων», ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού επιχειρείν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Leroy Merlin: Το πρώτο «home improvement» κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Μυτιληναίος: Το πρώτο υβριδικό έργο παραγωγής ενέργειας εκτός δικτύου στην Αφρική

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
  • Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
  • Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της
  • Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026
  • Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version