ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Μείωση 1,8% για τον τζίρο των επιχειρήσεων στο β΄ τρίμηνο

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 14:33

Μείωση 1,8% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο 2023, καθώς ανήλθε σε 110,519 δισ. ευρώ, έναντι 112,572 δισ. ευρώ κατά το β' τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 24,7%.

Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία, κατά 0,2%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 33,2%.

Μειώθηκε ο τζίρος τον Ιούλιο

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2023 ανήλθε σε 33,217 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 7,2% σε σχέση με τον Ιούλιο 2022, που είχε ανέλθει σε 35,799 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 57,6%.

Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Νερού, Επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης, καθώς και του τομέα Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών κατά 2,3%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 111,5%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΒΙΑΝΕΞ: Υλοποιεί τη λύση “e-Τιμολόγησή μου” της ENTERSOFT

Σημείωμα για το ευρωπαϊκό συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον»

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Αύξηση 4,1% του τζίρου των επιχειρήσεων το 2024 με άλμα 15,8% για τις κατασκευές
  • Αύξηση 42,8% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων το γ΄ τρίμηνο εφέτος
  • «Άλμα» 24,3% του τζίρου των επιχειρήσεων τον Ιούλιο
  • Αυξήθηκε κατά 17,8 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας στο β΄ τρίμηνο του 2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες
  • Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance
  • Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version