Ποιοι περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού των 291 εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 14:40Στη Β΄ φάση του με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την Ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), πέρασε ο διαγωνισμός για το έργο «Λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των παγίων του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (Ε.Υ.Σ.) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.».
Τα δύο σχήματα που έχουν προκριθεί και έχουν περάσει στην δεύτερη φάση με την υποβολή οικονομικών προσφορών είναι η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. –ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Από το διαγωνισμό έχει αποκλειστεί η Μηχανική.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι να υπάρξει ανάδοχος μέχρι το τέλος του έτους.
Ο διαγωνισμός για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής της πρωτευούσης μέσω ΣΔΙΤ", περιλαμβάνει το σύνολο των παρεχόμενων Υπηρεσιών που αφορούν στη Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή, Αποκατάσταση των Παγίων που βρίσκονται εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης του Ελληνικού Δημοσίου και ανήκουν στην Εταιρεία Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και τα οποία χρησιμοποιούνται για την συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού (Μ.Ε.Ν.).
Επιπλέον, θα κατασκευαστούν έργα για τη διασφάλιση της καλής λειτουργικής κατάστασης του ΕΥΣ.
Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής περιλαμβάνει τα φράγματα και του ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια, που αποτελούν την κύρια υποδομή για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθήνας.
Σχετικά Άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI