ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Intrakat: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο τράπεζες για χρηματοδότηση έως 120 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 16:28

Η Διοίκηση της Intrakat ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της δομής για την εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση θυγατρικών της εταιρειών, με το συνολικό ποσό των έως 120 εκατ. ευρώ από κοινού και ισόποσα από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (Διοργανώτριες Τράπεζες), έχοντας υπογράψει τους σχετικούς βασικούς ενδεικτικούς όρους και προϋποθέσεις αυτής, η υλοποίηση της οποίας τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις για χρηματοδοτήσεις αντίστοιχης φύσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 100 ΜW, καθώς και για τη συμμετοχή και υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ανωτέρω τεσσάρων ώριμων αδειοδοτικά έργων, αναμένει ενίσχυση των ενοποιημένων λειτουργικών της κερδών σε επίπεδο EBITDA άνω των 14 εκατ. ευρώ ανά έτος, σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα.

Η οριστικοποίηση της ανωτέρω χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής και τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί το δυναμικό και εξωστρεφές επενδυτικό της πλάνο σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα περιβάλλοντος & τεχνολογίας, έργα ΑΠΕ και ΣΔΙΤ, καθώς και την ανάπτυξη στοχευμένων έργων Real estate, τοποθετώντας την Εταιρεία στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως το 2022 θα αποτελέσει μία δυναμική χρονιά γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις και εργάζεται πυρετωδώς ώστε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, η αξιοποίηση των οποίων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της, θα οδηγήσουν την Εταιρεία στο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς δραστηριοποίησής της, καθώς και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες προς διεύρυνση του χαρτοφυλακίου επενδύσεών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η PriceRunner μήνυσε την Google και ζητάει 2,1 δισ. ευρώ

«Καμπάνα» 330.000 στα στελέχη της Creta Farms για χειραγώγηση της αγοράς

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Intrakat: «Πράσινο φως» για ΑΜΚ - Αλλάζει επωνυμία και διακριτικό τίτλο
  • Intrakat: Συμφωνία με Prodea για την εξαγορά χαρτοφυλακίου ακινήτων €600 εκατ.
  • ΔΕΗ - Intrakat: Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας αξίας €43 εκατ.
  • Στρατηγική συνεργασία ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Intrakat αξίας 1 δισ. ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
  • ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version