AS Company: Πτώση πωλήσεων και κερδών το Α΄ εξάμηνο
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 09:31Στα 8 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AS COMPANY το πρώτο εξάμηνο τυ 2020, μειωμένος κατά 26,33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση στον κύκλο εργασιών οφείλεται στην πρωτοφανή διατάραξη λειτουργίας της αγοράς υπό την καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19, που είχε ως αποτέλεσμα εφ' ενός τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης και αφετέρου το δραστικό περιορισμό των διαθέσιμων καναλιών διανομής.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,43 εκατ. ευρώ έναντι 2,44 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2019 σημειώνοντας μείωση 82,58%.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 0,35 εκατ. ευρώ έναντι 1,75 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση 79,81%. Η επίδραση της μείωσης των πωλήσεων στη συνολική κερδοφορία, εν μέρει αντισταθμίσθηκε από την περιστολή των λειτουργικών δαπανών και την αποδοτική διαχείριση των διαθεσίμων του Ομίλου.
Σημειώνεται ότι οι θυγατρικές του Ομίλου παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τόσο ως προς τον συνολικό κύκλο εργασιών, όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία.
Το ύψος των διαθεσίμων και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων του Ομίλου ανήλθε σε 15,864 εκατ. ευρώ, πιστοποιώντας την υγιή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου. Στις 11.09.2020 η εταιρεία προέβη στην επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους 0,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 14.07.2020.
Για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ο όμιλος θα στοχεύσει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στις τρεις χώρες που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία) με τη στρατηγική κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων στις κύριες κατηγορίες παιχνιδιού.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite -
Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού -
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader