ΔΕΗ: Νέος αναπληρωτής CEO ο Γιώργος Καρακούσης

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:25

Την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Καρακούση στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Ο κ. Καρακούσης θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των Εμπορικών Υπηρεσιών της ΔEH.

Με την τοποθέτηση αυτή η ΔEH κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής της, εντάσσοντας στο δυναμικό της ένα έμπειρο στέλεχος από την αγορά των τηλεπικοινωνιών, με ειδίκευση στην ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πρόκειται για στέλεχος από τη διεθνή αγορά με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού.

Στη 15χρονη πορεία του εργάστηκε σε εμπορικές θέσεις αυξημένης ευθύνης. Στη Forthnet ηγήθηκε του εμπορικού μετασχηματισμού και του σχεδιασμού των προϊόντων της εταιρείας, η οποία ήταν πρώτη σε μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στη Wind Hellas ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και το λανσάρισμα συνδυαστικών προϊόντων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet, ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης στη σταθερή τηλεφωνία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στο Ην. Βασίλειο ανέλαβε τον πλήρη ανασχεδιασμό των προϊόντων της Talk Talk, τηλεπικοινωνιακού παρόχου με τέσσερα εκατομμύρια πελάτες, ενώ στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό British Telecoms (BT) ηγήθηκε του μεγαλύτερου έργου μετασχηματισμού υπηρεσιών για εννέα εκατομμύρια πελάτες. Παρείχε, επιπλέον, συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμού και προώθησης προϊόντων σε νεοφυείς (startup) εταιρείες τεχνολογίας.

Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Imperial College του Λονδίνου και MBA από το ALBA Graduate Business School.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔEH, κ. Γιώργος Στάσσης, δήλωσε σχετικά:

«Καλωσορίζω στο στελεχιακό δυναμικό της ΔEH τον Γιώργο Καρακούση και χαίρομαι που μαζί θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του εμπορικού προσώπου της επιχείρησης, μετατρέποντας τη ΔEH σε μια εταιρεία πιο φιλική προς τον καταναλωτή, μοντέρνα στη λειτουργία της και με σύγχρονα προϊόντα. Αυτή η πορεία μετασχηματισμού θα πάρει βέβαια αρκετό καιρό, αλλά είμαι βέβαιος πως η εμπειρία που φέρνει ο Γιώργος από τόσο μεγάλες και σημαντικές αγορές θα είναι πολύτιμη και θα έχει σημαντική συμβολή προς όφελος τόσο της επιχείρησης, όσο και των πελατών της ΔEH».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok