Το Ε.Ε.Α. στηρίζει έμπρακτα τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Παρέμβαση στη Βουλή

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 15:12

Οδό διαλόγου - συνεργασίας με τη Βουλή και για το γυναικείο επιχειρείν άνοιξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου με σκοπό την ενίσχυση του γυναικείου επιχειρείν, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με τίτλο «Η διάσταση του φύλου στην επιχειρηματικότητα», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/9/2019 σε αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης η Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής της Βουλής, κα Σοφία Βούλτεψη, κάλεσε τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. και των άλλων φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, να μεταφέρουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο, τόσο ως εργαζόμενες σε επιχειρήσεις όσο και ως επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση ουσιαστικών λύσεων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η κα Βούλτεψη πρότεινε, επίσης, τη διοργάνωση κοινών δράσεων με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου.

O Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής της Βουλής για συνεργασία με τους φορείς, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στο γυναικείο επιχειρείν μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής του, εστιασμένων αφενός στην εκπαίδευση και αφετέρου στην εξεύρεση εθνικών και ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Ε.Ε.Α. δρομολογεί ειδική μελέτη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ στην επικείμενη 4η διοργάνωση των βραβείων «Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» θα τιμηθεί από το Ε.Ε.Α. και το γυναικείο επιχειρείν.

Τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., αλλά και τα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων από γυναίκες ανέδειξαν με τις ουσιαστικές τοποθετήσεις τους η Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών, κα. Χριστίνα Φυτέα, και τα μέλη της Επιτροπής - Ελένη Τσικούρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) και της Επιτροπής Αισθητικών του Ε.Ε.Α., Μίνα Καστανιά Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και της Επιτροπής Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ε.Ε.Α., Χριστίνα-Ελευθερία Λάζου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών του Ε.Ε.Α. - Μέλος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας, Θεανώ Βενέτη, Μέλος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας και Μαρία Κάπαρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη Διοικητική Γραμματεία της Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε. 

Υπόψη της Επιτροπής της Βουλής τέθηκαν συγκεκριμένα το μείζον ζήτημα της έλλειψης χρηματοδότησης, καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης και κυρίως πιστοποίησης επαγγελματιών και επιχειρήσεων πολλών κλάδων, υπογραμμίζοντας τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας σε κάποιους εξ αυτών. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Επιτροπής σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Συστημική - Ψηφιακή Οργάνωση για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του ΚΕΔΙΜΙΜ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok